Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fotografen Carol Highsmith stämmer Getty Images på en miljard dollar

Carol Highsmith fick en faktura från Getty Images efter att hon hade publicerat en av sina egna bilder på sin hemsida. De menade att hon olovligen hade använt bilden. Nu stämmer hon företaget på en miljard dollar.

I december förra året fick fotografen Carol Highsmith hem ett brev från bildbanksföretaget #Getty Images. De menade att hon olovligt hade publicerat en av deras bilder på hennes hemsida. Bilden som Highsmith hade publicerat var ett av hennes egna alster. Företaget krävde henne på 120 dollar.

Sedan 1988 har Highsmith aktivt jobbat med att tillgängliggöra stora delar av sina alster för allmänheten. Hon har skänkt tiotusentals av sina fotografier till USA:s kongressbibliotek för fri spridning. Efter brevet från Getty Images fick Highsmith reda på att bildbankerna Getty Images och Alamy hade skickat liknande brev och betalningskrav till personer som publicerat hennes bilder.

Nu stämmer Highsmith Getty Images och Alamy på en miljard dollar för olaglig kopiering av upphovsrättsligt skyddade verk. I stämningsansökan som Hyperallergic tagit del av, står det att Getty Images "uppenbarligen har missförstått Highsmiths generösa gåva till amerikanska folket" och att "de inte bara utan stöd har krävt människor på pengar utan också att de olovligen har påstått sig äga upphovsrätten till hennes fotografier."

Det framgår även i #stämningsansökan att båda företagen har sålt dyra licenser till Highsmiths fotografier på sina hemsidor, många av dem utan uppgiven upphovsman och med falska vattenstämplar.

Förutom det faktum att företagen har hanterat och distribuerat hennes fotografier på ett olovligt sätt har deras handlande också påverkat Carol Highsmiths rykte. I stämningsansökan menar hennes ombud att hon nu lätt kan misstolkas som en hycklare. Hon har gett stora delar av sina verk för fri spridning och sedan har flertalet personer fått betalningskrav skickade hem till sig efter att de använt hennes bilder.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.