Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple får patent på svensk uppfinning

Apple har fått ett nytt patent godkänt i USA. Patentet gäller teknik relaterad till ledade fordon och har svenska uppfinnare.

Nu har Apple fått en ny omgång patent godkända av det amerikanska patentverket, rapporterar Patently Apple. Ett av patenten är relaterat till fordon, och är överraskande på flera sätt.

Först och främst står Apple inte själva för uppfinningen, utan det gör två svenskar och det Örnsköldsvikbaserade företaget BAE Systems Hägglunds AB som tillverkar militärfordon, men de skriver över rättigheterna till Apple. Det andra som är intressant är att patentet täcker en styranordning för ledade fordon.

Patentet går igenom ett mer pålitligt sätt att koppla ihop de två halvorna av ett ledat fordon, ett exempel skulle kunna vara en buss. Längre bussar är ofta ledade på mitten. Styranordningen i patentet är utformad för att vara bättre skyddad mot snö och is.

Illustrationerna i patentet visar någon typ av bandvagn, men Patently Apple har hittat bilder av ledade bussar på BAE Systems webbplats. En del spekulerar i att Apples bilprojekt, också kallat för #Project Titan, rör någon typ av Uber-liknande tjänst snarare än personbilar, och om det skulle visa sig stämma kanske en buss inte är allt för osannolikt.

Patentet lämnades in 2015 och publicerades nyligen av det amerikanska patentverket där det har nummer 9 409 599.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.