Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

HP lanserar nya bärbara datorer för molnet

Datortillverkaren HP lanserar en serie nya modeller i familjen HP Stream, riktade mot framförallt konsumenter och skolor.

En allt större del av dagens datoranvändning sker mot internet, vilket innebär att kravet på datorns lagringsutrymme och prestanda minskat för många typer av användare. Detta har #HP tagit fasta på med sin produktfamilj HP Stream, som består av billiga maskiner tänkta att arbeta mot molnet.

Nu lanserar HP en serie nya molnbaserade maskiner, framförallt riktade mot privatkonsumenter och skolor. Jämfört med äldre versioner utlovar HP bland annat bättre Wifi-anslutning och längre batteritid, samt en lägre vikt och tunnare formfaktor. Sammanlagt lanseras tre olika modeller: två datorer med bildskärmstorlek på 11,6 respektive 14 tum samt hybridmodellen x360 med 11,6 tums tryckkänslig bildskärm som också kan agera surfplatta. En särskild variant kallad HP Stream Pro kommer också att marknadsföras direkt mot skolor, med mer primärminne och lagringsminne.

HP Stream stoltserar med dubbla Wifi-antenner av typen 802.11ac, och anslutning via USB 3.0 samt HDMI. Batteritiden är upp till 10,9 timmar. Datorerna levereras med operativsystemet Windows 10, och ingår gör också ett års prenumeration på Office 365 med tillhörande en terabyte molnlagring på Onedrive samt fria samtalsminuter via Skype.

HP Stream-datorerna säljs också i en uppsättning olika färger som blått (aqua blue), lila (violet purple) och vitt (snow white). Hybriden x360 erbjuds dessutom i svart (jet black), och skoldatorn HP Stream Pro kommer bara i den färgen.

Priserna är dock förmodligen det som kommer locka användare mest, då datorerna kostar från 2 890 kronor inklusive moms. HP Stream 11 och HP Stream 14 börjar säljas i september, medan HP Stream x360 och HP Stream Pro kommer i oktober.

Modell

Pris

Lansering

HP Stream 11

2 890 kronor

September

HP Stream 14

2 990 kronor

September

HP Stream x360

3 290 kronor

Oktober

HP Stream Pro

ej satt

Oktober

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.