Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bygglov klart för Apples irländska datacenter

Apples planer för ett datacenter på Irland överklagades förra året, men nu är bygglovet godkänt och klart efter att Apple justerat sina planer.

I början av förra året rapporterade 99mac att Apple planerade att bygga två nya datacenter i Europa för att hantera företagets internettjänster som Icloud, App Store, Kartor, Siri och Itunes. Ett på Irland och ett i Danmark.

Precis som med deras övriga datacenter planerar Apple att helt och hållet driva de nya anläggningarna med förnyelsebara energikällor. Bygget på Irland är vid det här laget ordentligt försenat då bygglovet i september förra året överklagades av miljöskäl.

Nu är dock bygglovet godkänt och klart sedan Apple justerat sina byggplaner, rapporterar Business Insider. Anläggningen var från början tänkt att stå färdig nästa år, men när centret kan tas i bruk nu återstår att se.

Bygglovet som nu godkänts gäller en hall, men Apple hoppas på att kunna utöka centret med ytterligare sju hallar under de kommande 10–15 åren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.