Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Var anonym på nätet med Tails

Internetstiftelsen berättar i en guide om hur du kan vara anonym på nätet med hjälp av operativsystemet Tails. Systemet kan köras via en USB-sticka och lämnar inga spår efter användaren på nätet.

Att vara anonym på nätet är ingen lätt sak att åstadkomma. Ip-adresser, cookies, webbläsaravtryck och annat lämnar digitala fotspår efter oss. För den som i någon situation behöver vara anonym finns operativsystemet Tails som kan köras via en USB-sticka att ta till hjälp. Internetstiftelsen, IIS, har en guide till hur det hela fungerar.

Guiden är kostnadsfri och skriven av teknikjournalisten Anders Thoresson. Det är en del i en serie av Internetguider som handlar om anonymitet. Sedan tidigare finns "Digitalt självförsvar riktat till allmänheten" och "Digitalt källskydd till journalister".

– Vi vill både utbilda journalister, som tar emot anonyma tips och behöver skydda sina källor, och alla andra internetanvändare. Rätten till anonymitet är livsviktig för yttrandefriheten och ett demokratiskt samhälle, säger Jessica Bäck, projektledare och ansvarig för guider på IIS, i ett pressmeddelande.

Med Tails kan vem som helst bli anonym på nätet. Vilket exempelvis kan vara väldigt viktigt för personer som lever i länder där yttrandefriheten är begränsad. Bland annat Sida står bakom finansieringen av Tails.

Det säkra operativsystemet bygger på Linux-varianten Debian och fungerar tillsammans med Tor för anonym Surf, krypteringsverktygen Open PGP och OTR som fungerar med mejl respektive chatt.

Du hittar guiden på Internetstiftelsens webbplats.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.