Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft kliver på Trainhack-tåget

Kan en tågvagn full av hackers lösa problemen med kollektivtrafiken på en tio timmar lång resa? Den 25 augusti avgår Nordens första Trainhack från Göteborg med just den idén.

Det har blivit allt mer populärt med så kallade hackatons där programmerare och andra samlas för att under en viss tid ta fram lösningar utifrån olika teman eller problemställningar. Den 25 augusti avgår Nordens första Trainhack, vilket alltså är ett hackaton ombord på ett tåg som kommer att gå mellan Göteborg och Uppsala.

Tanken är att deltagarna under den tio timmar långa resan ska ta fram lösa problemen med kollektivtrafiken. Tanken är att deltagarna ska ta fram applikationer och tjänster som förbättrar upplevelsen för resenärer. När #Microsoft fick höra om evenemanget var de snabba med att anmäla sig och är också med och sponsrar. Dan König är teknisk evangelist på Microsoft Sverige och kommer själv att åka med tåget.

Det är en abonnerad vagn på det Blå Tåget som deltagarna kommer att åka med. Vagnen kommer att ha snabb internetuppkoppling och "hacksäten" för att underlätta för deltagarna. Microsoft sponsrar med mat och dryck för att upprätthålla koncentrationen under resan.

Trainhacket har plats för 30 deltagare och det går fortfarande att anmäla sig för intresserade.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.