Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

SweClockers testar Dreamscreen – dynamiskt ljus för tv:n

Med dynamisk ljussättning bakom tv:n blir det roligare att titta på dumburken. Vår systersajt SweClockers har testat Dreamscreen som går att använda med valfri tv-apparat.

Tillverkaren Philips har länge byggt tv-apparater med inbyggd dynamisk ljussättning som lyser upp väggen bakom i olika färger beroende vad som visas på skärmen. Men det finns numera tredjepartslösningar för den som vill ha belysningen utan att köpa en ny tv.

Vår systersajt SweClockers har testat den Kickstarter-finansierade lösningen Dreamscreen som ger dynamisk belysning till valfri tv-apparat via HDMI efter enkel installation.

Till skillnad från en del andra lösningar som finns på marknaden plockar Dreamscreen bildinformationen direkt från HDMI-signalen vilket gör att det inte behövs någon extra dator eller kontrollenhet. 99mac har tidigare rapporterat om Lightpack som är en av konkurrenterna. Tekniskt hanterar Dreamscreen video i upp till 1080p vid 60 Hz. Systemet fungerar med i stort sett alla HDMI-enheter så som pc-datorer, Apple TV eller spelkonsoler.

För den som äger en 4K-tv och kikar på mycket sådant material fungerar tyvärr inte Dreamscreen. Systemet har helt enkelt inte stöd för den upplösningen och kan inte läsa av eller hantera videoströmmen.

Dreamscreen kostar 1 500 kronor plus frakt för instegsmodellen med ett påslag på ungefär 200 kronor för varje storlekssteg uppåt och kan inhandlas via deras officiella webbplats. Allt som behövs för installationen ingår.

SweClockers ger produkten utmärkelsen "Bra produkt" och skriver att Dreamscreen kan vara en "väl värd investering för hemmabiofantasten med 1080p-tv". Allt beroende på om man gillar konceptet eller inte.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.