Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Whatsapp börjar dela data med Facebook

Whatsapp börjar dela med sig av telefonnummer och användardata till Facebook i uppdatering av sina användarvillkor och sekretessregler.

#Whatsapp har precis uppdaterat sin sekretesspolicy, och kommer nu att börja dela viss insamlad användardata med Facebook. Företaget köpte Whatsapp i början av 2014. Då bedyrade Whatsapp att uppköpet på inget sätt skulle påverka hur de samlar eller delar användarinformation. En av deras självutnämnda grundvärderingar är att respekten för användarnas privatliv sitter så djupt att den är en del av företagets DNA. I mars 2014 skrev de i ett pressmeddelande:

”Om ett samarbete med Facebook skulle betytt att vi behövde ge avkall på våra grundvärderingar, skulle vi avböjt samarbetet. Istället formar vi nu ett partnerskap som tillåter oss att fortsätta operera självständigt. Våra grundvärderingar kommer inte att förändras. Våra principer kommer inte att förändras.”

I de nya användarvillkoren framgår det dock att Whatsapp framöver kommer att börja dela viss information om sina användare till Facebook. Bland annat kommer de dela med sig av telefonnummer och annan användardata. Whatsapp skriver i samband med uppdateringen:

-Vi blev en del av Facebook-företagen 2014. Som en del av Facebook-företagen får och delar Whatsapp med sig av information till de andra inom företagsfamiljen. Vi kan använda information vi får av dem och de kan använda information de får av oss för att hjälpa till att operera, tillgodose, förbättra, förstå, skräddarsy och ge stöd åt våra och deras tjänster.

Dock förtydligar de att inget av det du delar på Whatsapp; dina meddelanden, foton eller kontoinformation kommer att delas med Facebook eller någon annan del av Facebook-företagen. Whatsapp ger också befintliga användare ett val. Du kan då välja att inte dela med dig av information till Facebook för att de ska kunna förbättra hur de skräddarsyr annonser. Antingen kan du gå in i Inställningar > Konto och ändra eller så kan du välja att bocka ur rutan när du godkänner de nya användarvillkoren och sekretessreglerna.

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.