Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IFA 2016

Netgear vill göra Wifi busenkelt

Allt fler enheter i hemmet ansluter trådlöst via Wifi, vilket ställer högre krav på användarnas kunskaper. Det vill Netgear ändra på.

Att ställa in ett trådlöst Wifi-nätverk hemma är något som många klarar av, men inte alla. I takt med att antalet enheter som kopplar upp sig blir fler ökar också kraven på Wifi-utrustningen, och därmed även graden av komplexitet för användaren. Förutom komlicerade inställningar är det också vanligt att ha problem med räckvidden hemma – särskilt för de som bor i ett hus med två våningar.

#Netgear vill med sitt nya system #Orbi lösa båda dessa problem. Grundpaketet innehåller två enheter som tillsammans syr ihop ett enda sammanhängande nätverk med minimal ansträngning. Basstationen kopplas som vanligt till modemet, och den andra nästan identiska satellitenheten ställs på en central plats i hemmet, exempelvis på andra våningen.

En täckning på drygt 350 kvadratmeter utlovas, även med hinder som väggar inräknade. Enligt Netgear som visar upp systemet på #IFA ska grundpaketet räcka gott för ett normalt hus med två våningar. För de med en tredje våning kan paketet kompletteras med ytterligare en satellitenhet. Systemet använder tre frekvensband för att säkerställa en hög hastighet - ett på 2,4 gigahertz och två på 5 gigahertz. Det innebär att fler enheter kan vara uppkopplade utan att störa varandra och dra ner hastigheten.

Orbi ska därtill fungera i princip direkt ur lådan, och kan konfigureras mycket enkelt via en tillhörande app. Systemet börjar säljas nästa månad, och grundpaketet kommer att kosta cirka 4 800 kronor. Ytterligare satelliter kommer framöver att bli tillgängliga, för cirka 2 800 kronor.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.