Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IFA 2016

Harman lurar på Lightning och trådlöst

Ljudjätten Harman satsar brett på både hörlurar och högtalare både under eget namn och märkena JBL och AKG.

#Harman är en av de riktiga storspelarna i ljudbranschen, och tar med säsongens nyheter sikte både på hemmafesten, utflykten, finlyssning i fåtöljen och joggingspåret. Harman med märkena JBL och AKG verkar helt enkelt vilja finnas överallt där ljud spelas upp, och under #IFA i Berlin passade 99mac på att kika igenom utbudet. Här är ett urval.

En favorit hos många är den rejäla Harman Kardon Go Play, som hängt med i flera år. Sedan i somras är uppföljaren här, och bland förbättringar märks bland annat uppladdningsbart batteri och inbyggd mikrofon för konferensamtal. Den övergripande designen behålls dock. I övrigt kan sägas att Harman verkar ha förstått att de flesta kunder vill ha inbyggt stöd för Spotify Connect och Google Cast. Flera av de nya högtalarna har detta - liksom Bluetooth-anslutning för att kunna spela upp mer obskyra ljud.

Harman äger också #JBL, som primärt fokuserar på ett lite mer aktivt lyssnande. Här hittar vi trådlösa och stryktåliga högtalare som JBL Clip 2 och JBL Charge 3, som 99mac tidigare testat. Högtalarna finns i en rad olika mönster, och ett antal nya kommer nu i begränsad upplaga. En annan tydlig trend är att även lite större högtalare avsedda för hemmet börjar utrustas med uppladdningsbart batteri.

Under JBL:s fana hittas också en uppsättning sporthörlurar i alla prisklasser. Bland annat kommer i oktober Under Armour som är trådlösa och har inbyggd pulsmätare, liksom JBL:s första Lightning-anslutna hörlurar. Lite kraftigare hörlurar för kollektivtrafiken och promenaden hör hemma i JBL:s E-serie, och här finns alternativ från 400 kronor för grundmodellen E15 upp till 1 300 kronor för E55BT. Den senare är av typen On-Ear, och trådlösa med en speltid på upp till 20 timmar. Även dessa kommer i oktober.

Finsmakare vad gäller både design och ljud kanske hellre söker sig till märket #AKG, där det nya flaggskeppet heter N40. Detta är Hi Res Audio-certifierade In-Ear-lurar med dubbla ljudelement, gjutning i rostfritt stål och utbytbara ljudfilter av samma stuk som vi även hittar hos konkurrenten RHA. Även själva ljudkablarna är löstagbara, och två olika medföljer - en rak kabel och en universalkabel med fjärrkontoll och mikrofon. Ett par riktigt lyxiga lurar som kommer att kosta cirka 4 000 kronor.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.