Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Prognos: Det visar Apple 7 september

Höstens stora Apple-händelse är runt hörnet, och som vanligt sammanfattar 99mac årets rykten och sätter sin prognos om vad som kommer att dyka upp på onsdag.

Ny Apple Watch

För två år sedan visade Apple upp sin nya produktkategori Apple Watch för första gången. Det var då flera månader innan den smarta klockan skulle börja säljas, vilket skedde i april 2015. Vid det här laget är alltså nästan ett och ett halvt år sedan Apple Watch kom i kundernas händer.

Att Apple kommer att släppa en ny version av klockan är givet, men när så ska ske har det rått delade meningar om. Inför årets Mars-event gick gott om rykten att det var dags för Apple Watch 2, men så blev det inte. Inför WWDC i juni uppstod förväntningarna igen, men ingen klocka kom. Trots rykten i juni om att nästa Apple Watch inte dyker upp förrän 2017 verkar det ändå som att det nu är dags, och att #Apple Watch 2 kommer att vara den andra stora produktlanseringen på onsdag kväll, efter Iphone 7.

Den som förväntar sig en helt ny design och dramatiska förändringar riskerar dock att bli besviken. Redan i april uppgav Ming Chi-Kuo att nya Apple Watch till stor del skulle likna den nuvarande modellen. Däremot ska enligt analytikern prestandan bli bättre, och årets uppdatering är därmed att betrakta som en variant på det vanliga Iphone-mönstret, med en snabbare S-modell med liknande design vartannat år.

Snabbare, bättre, längre batteritid

Ming Chi-Kuo uppgav dessutom i en rapport i augusti att den nuvarande modellen av Apple Watch kommer att finnas kvar som en billigare instegsmodell, men där processorn S1 uppdateras av en snabbare variant. Den nya Apple Watch får också den en snabbare processor, men dessutom bättre batteritid, inbyggd GPS och barometer för ännu bättre träningsfunktioner.

En ordentlig förbättring sägs också ske med bildskärmen, som får en ny bildskärmsteknik baserad på MLED (micro-LED). Precis som för OLED låter tekniken enskilda pixlar belysas vilket sparar batteri, och bland annat låter viss information visas i princip konstant på skärmen så som tiden. MLED-skärmar ska också gå att göra mer ljusstarka än vanliga OLED-skärmar.

Enligt Kuo får nya Apple Watch detta år inte någon egen anslutning till mobilnätet, utan kommer fortfarande att behöva parkopplas med en Iphone för att kommunicera med omvärlden. Däremot planeras enligt honom denna funktionalitet inför 2017 års uppdatering.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.