Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Prognos: Det visar Apple 7 september

Höstens stora Apple-händelse är runt hörnet, och som vanligt sammanfattar 99mac årets rykten och sätter sin prognos om vad som kommer att dyka upp på onsdag.

Ny Macbook Pro och annat

En annan produktlinje som skulle må bra av en efterlängtad uppdatering är Apples bärbara datorer. Minsta modellen Macbook släpptes i mars 2015, och fick en uppdatering i mars detta år, men både Macbook Pro och Macbook Air har funnits länge utan nämnvärda uppdateringar.

Det ryktas om att framförallt en ny modell av Macbook Pro är på gång, med en ny design och funktioner så som dynamiska funktionstangenter baserade på OLED-teknik och fingeravtrycksläsaren Touch ID. Nya snabba processorer från Intel, bättre grafikkretsar och nya portar så som USB Type-C med stöd för Thunderbolt 3 ryktas också komma till #Macbook Pro.

Däremot verkar det inte som att vi får se nya Mac-datorer under eventet i september. Enligt Mark Gurman på Bloomberg blir det istället i oktober som Apples Mac-datorer får en välbehövlig uppdatering. Förutom nya Macbook Pro kommer enligt rapporten också en ny variant av Macbook Air, som tvärtemot tidigare rykten består i sortiementet som en billigare instegsmodell.

Enligt Gurman får #Macbook Air en uppdaterad processor, och även den nya porten USB Type-C, något som det också rapporterades i juli. Däremot är det inte säkert att datorn uppgraderas med Retina-bildskärm, vilket övriga produkter i Apples sortiment fått.

Extern bildskärm på gång

En produkt som knappast kommer att visas om det inte sker tillsammans med nya Mac-datorer är den länge omtalade nya externa bildskärmen med 5K-upplösning som Apple sägs arbeta på. Skärmen ska ha ett eget inbyggt grafikkort för att driva de många pixlarna, vilket gör att även lite klenare datorer i Apples produktlinje skulle kunna fungera med skärmen.

Vad händer med Ipad?

Under både förra årets september-event och årets mars-event har Ipad fått en stor del av uppmärksamheten. För ett år sedan visades den första varianten av Ipad Pro med 12,9-tumsskärm upp tillsammans med Ipad Mini 4. I mars kom också den klassiska Ipad-storleken med 9,7-tumsskärm i en Pro-variant.

Baserat på detta verkar det inte troligt att Apple kommer att presentera något särskilt kring Ipad på onsdag. Enligt Bloomberg förbereds dock en ny generation Ipad Pro-modeller inför nästa år, bland annat med ny bildskärmsteknologi och förbättringar för pennan Apple Pencil. Även Ming Chi-Kuo har förutsägelser om nya Ipad-modeller 2017, och räknar bland annat med en ny variant med 10,5-tumsskärm.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.