Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Galaxy Note 7 dyr affär för Samsung

Säljstoppet och återkallandet av mobilen Galaxy Note 7 beräknas kosta Samsung mer än 8 miljarder kronor, och kan skada förtroendet för företagets produkter.

Förra veckan skrev 99mac att #Samsung stoppar försäljningen av mobiltelefonen #Galaxy Note 7 efter flera rapporter om att batteriet fattat eld vid laddning.

I dagsläget är det 35 fall av defekta batteriet som rapporterats, men Samsung planerar att ersätta samtliga av de 2,5 miljoner exemplar av Note 7 som levererats sedan mobilen började säljas. Enligt analysfirman Credit Suisse Group kan detta kosta Samsung mer än 8 miljarder kronor, men mobiljätten själv har inte sagt mer än att kostnaden är "hjärtskärande".

Än mer kostsamt för Samsung kan dock vara hur det inträffade påverkar allmänhetens förtroende för Galaxy-märket och företagets övriga produkter. Till Bloomberg säger Chang Sea Jin, professor i affärsstrategi vid universitetet i Singapore:

– Den potentiella skadan på anseendet är betydligt större än kortsiktiga ekonomiska förluster.

För Samsung har de inträffade problemen med en av företagets största flaggskeppsprodukter ovanligt dålig timing. Galaxy Note 7 möttes inledningsvis av positiva omdömen i media, och försäljningen uppges ha varit god. Intäkterna för det senaste kvartalet var Samsungs högsta på två år, och Note 7 bedömdes ha en god möjlighet att konkurrera med Apples kommande Iphone 7, tillsammans med Galaxy S7.

Enligt beräkningar gjorda av Credit Suisse Group siktade Samsung på 4 eller 5 miljoner sålda exemplar av Galaxy Note 7 detta kvartal, och ytterligare 8 eller 9 miljoner under årets sista tre månader.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.