Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sony ska hjälpa Apple Pay till Japan

Apple samarbetar med inhemska koncernen Sony om att lansera betaltjänsten Apple Pay i Japan enligt en ny rapport.

Det är nu nästan två år sedan #Apple Pay lanserades och sedan dess har den mobila betaltjänsten kommit till ett flertal länder, bland annat USA, Storbritannien, Kanada, Australien och Kina. Enligt Apple själva arbetar företaget ständigt på att sprida tjänsten till ännu fler marknader.

Apple Pay använder den trådlösa tekniken #NFC (Near Field Communication). Räckvidden för NFC är bara några centimeter, vilket gör den lämplig vid betalning och annan kommunikation som inte får avlyssnas. Tekniken är väl spridd på många ställen, men vissa länder använder specifika typer av kortterminaler och system, vilket kräver kompatibilitet för att Apple Pay ska fungera.

Nu rapporterar Nikkei att #Apple inlett ett samarbete med den inhemska elektronikjätten #Sony för att lansera Apple Pay i Japan. En uppdatering av Apple Pay ska göra systemet kompatibelt med Sonys system Felica som är etablerat i Japan, bland annat i kaféer, tågstationer och i betalautomater.

Apples Iphone är mycket populär i Japan och står för ungefär 50 procent av marknaden för smarta mobiler. Iphone 7 som väntas lanseras ikväll ska enligt rapporten få nya antenner som kan kommunicera med Felica-systemet. Lansering av Apple Pay i Japan väntas dock ske gradvis med början nästa år.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.