Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple lanserar Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Apple visar upp årets nya telefonmodeller i form av Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Bland nyheterna märks avsevärt bättre prestanda, längre batteritid, vattentålighet och ny kamerateknik.

Snabbare, tåligare, bättre kamera

Som väntat har Apple under kvällens event presenterat årets nya telefoner i form av Iphone 7, med det väntade större syskonet Iphone 7 Plus. Apple kallar föga förvånande modellen för den bästa Iphone-uppdateringen hitills.

Båda modellerna är marginellt lättare än sina föregångare, Iphone 7 väger 138 gram och Iphone 7 Plus 188 gram. Det är något mindre än 143 gram för Iphone 6S och 192 gram för Iphone 6S Plus. En annan nyhet hos de nya modellerna är att de är vatten- och dammtåliga enligt IP67-standarden. Det innebär att höljet tål stänk och vatten.

De nya telefonmodellerna pryds också med en ny hemknapp som utrustats med den Force Touch-teknik som först introducerades med Macbook. Force Touch används där för att skapa en illusion av att pekplattan trycks ned, trots att den rent fysiskt inte gör det. Hemknappen i Iphone 7 och 7 Plus ska också kunna ge användaren fysisk återkoppling i olika delar av systemet och i olika appar. En av de appar som listades för funktionen var Meddelanden. Precis som fallet brukar vara kommer funktionen inledningsvis fungera med systemets inbyggda appar och Apples egna, för att senare stödas av appar från tredje part.

Bättre skärm
Liksom sina föregångare har Iphone 7 en 4,7 tum stor skärm medan Iphone 7 Plus är utrustad med en skärm på 5,5 tum. Även upplösningarna är samma som tidigare, det vill säga 1 334 x 750 pixel för Iphone 7 och 1 920 x 1 080 pixel för Iphone 7 Plus.

Däremot är bildskärmen numera 25 procent mer ljusstark jämfört med Iphone 6S och 6S Plus, vilket i konkreta siffror innebär en ljusstyrka på 625 cd/m2 jämfört med 500 cd/m2 hos Iphone 6S-familjen. De nya skärmarna stöder också ett större färgomfång än tidigare, och en teknik som kallas Dual-domain pixels ska försäkra att färgåtergivningen och kontrastförhållanden inte försämras i samma grad när betraktningsvinklarna är annat än rakt framifrån.

Ingen hörlursport

I linje med tidigare rykten saknar också nya Iphone 7 och 7 Plus hörlurskontakten på 3,5-millimeter. Apple menar att detta möjliggjort flera andra funktioner, så som den tidigare nämnda Force Touch-tekniken i hemknappen och dessutom nya inbyggda stereohögtalare. Högtalarna i Iphone 7 ska kunna spela upp ljud med dubbelt så hög volym som Iphone 6S.

De medföljande hörluarna visade sig vara en ny variant av de klassiska Earpods-lurarna, men med Lightning-anslutning istället för 3,5 millimeters-kontakt. Apple skickar också med en adapter i kartongen för de som vill fortsätta använda sina gamla hörlurar.

I samband med lanseringen har Apple också presenterat de trådlösa hörlurarna Airpods, som går att läsa mer om i vår separata nyhet.

Kommentarer
225 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.