Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iwork får samarbetsfunktioner

Iwork kommer få en ny samarbetsfunktion som Apple kallar Real-time collaboration. Flera användare kan samtidigt redigera dokument.

Under gårdagens event presenterade Apple-chefen Susan Prescott nya funktioner i Iwork. Nu kan flera användare samtidigt arbeta på ett och samma dokument.

Enligt Prescott handlar Iwork om att lätt kunna skapa vackra medryckande dokument. Hittills har det inte funnits något optimalt sätt att tillsammans kunna arbeta med klasskamrater eller kollegor i #Iwork.

I nästa uppdatering kommer dock detta vara möjligt genom den nya samarbetsfunktionen som #Apple kallar för Real-time collaboration ("samarbete i realtid"). Detta innebär att flera personer kommer kunna vara inne i ett dokument samtidigt och göra ändringar parallellt med varandra. Susan Prescott demonstrerade funktionen igår genom att redigera en presentation tillsammans med sina kollegor i realtid.

För att det ska vara lättare att hålla koll på vem som gör vad tilldelas varje person i dokumentet varsin färg. En liten bubbla med personens färg och namn dyker upp där personenen befinner sig i dokumentet.

Real-time collaboration kommer gå att använda i Iwork på Mac, Ipad, Iphone eller via webben och i alla Iwork-appar.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.