Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Canary Flex vaktar inne och ute

Den nya kameran Canary Flex går att använda både inne och ute, och fästas lite varstans. Canary lanserar också ett betalabonnemang för att lagra inspelningar i molnet.

99mac har tidigare testat övervakningskameran #Canary, som trots vissa begränsningar och ett högt pris fick beröm för att vara lättanvänd och erbjuda många funktioner. Idag lanseras Canary Flex, en ny övervakningskamera avsedd för både inomhus- och utomhusbruk. Det innebär en hög tålighet mot väder och vind, batteridrift med lång drifttid och att den går att placera både på plana ytor eller fästa mot en vägg. Kameran kommer att erbjudas i antingen svart eller vitt.

Canary Flex ansluts till hemmets Wifi-nätverk, och använder precis som sin föregångare en mobilapp för att skicka notiser när okända rörelser registreras. Kameran filmar i HD, och har även ett nattläge för övervakning i mörker. Canary Flex börjar säljas i europa under första kvartalet 2017 till det rekommenderade priset 199 euro (ungefär motsvarande 2 000 kronor).

Bli medlem i Canary-klubben

I oktober inför Canary också ett abonnemang där videomaterialet från kamerorna lagras i molnet. Utrymmet är obegränsat, och videomaterial från de senaste 30 dagarna går att ladda hem. Abonnemanget kostar 9,99 euro per månad, motsvarande 100 kronor. Då ingår lagring från upp till 3 enheter, och ytterligare kan läggas till för cirka 50 kronor per ny kamera.

För den som inte vill betala utökar Canary också sitt gratisalternativ, och lagrar nu videomaterial i molnet i 24 timmar istället för tidigare 12.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.