Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snowden varnar: "använd inte Allo"

Den kände visselblåsaren Edward Snowden tycker inte att Googles nya app Allo lever upp till sina löften om integritet för användare.

Under konferensen I/O i maj presenterade #Google sin nya chattklient #Allo, och en av sakerna som underströks var appens integritetsfunktioner. Meddelanden som skickades via Allo skulle som standard bara sparas en viss tid. Utöver detta visades ett särskilt inkognito-läge upp, där konversationer krypteras "från ände till ände" och notiser från appen anonymiseras.

Nu har Google börjat rulla ut Allo, och som The Verge rapporterar har en del saker ändrats. Inkognito-läget finns kvar, men som appen är förinställd kommer alla skickade och emottagna meddelanden att sparas. Dessa finns kvar fram till det att användaren aktivt väljer att ta bort dem.

Enligt Google skedde förändringen för att en annan av funktionerna i Allo ska fungera bättre, nämligen smarta svar baserade på konversationens innehåll. Att meddelanden sparas permanent på Googles servrar gör att inlärningen av dessa svar går smidigare. Det innebär också att meddelanden skickade med Allo skulle kunna begäras ut av domstol och andra myndigheter.

Precis som hos andra Google-appar som exempelvis Gmail är meddelanden som skickas i Allo krypterade på vägen mellan enheten och Googles servrar. Väl där använder de Googles egen kryptering som gör att företagets algoritmer kan använda datan.

En av de som på grund av detta inte är särskilt imponerade av Googles nya app är den välkände visseblåsaren och integritetsaktivisten Edward Snowden. Via Twitter länkar han till artikeln hos The Verge och avråder från att använda appen.

Snowden själv rekommenderar istället två andra chattklienter, nämligen Signal från Open Whisper Systems och Torchat.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.