Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Trump anklagar Google för att gömma Clintons smuts

Donald Trump säger i uttalade att Google aktivt sållar bort sökförslag som skulle skada Hillary Clintons rykte.

Vid ett väljarmöte i Waukesha anklagade republikanernas presidentkandidat Donald Trump sökjätten #Google för att försköna sökförslagen för demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton. Trump menar att Google medvetet har gjort det svårare att hitta negativa saker om Clinton, rapporterar 9to5Google.

Trump hänvisar till en artikel i Sputnik News där Robert Epstein hävdar att Googles sökförslag är till fördel för Hillary Clinton. Epstein uppskattar att detta kan påverka uppemot tre miljoner röster. Google förtydligade dock så sent som i juni i år att funktionen för sökförslag fungerar på följande sätt:

”Algoritmen är designad för att undvika att föreslå sökningar på personer som är stötande eller nedsättande. Vi gjorde den här förändringen för en tid sedan efter att vi fått feedbacken att tjänsten allt för ofta föreslog fortsättningar på sökningar som var stötande och opassande när en sökte på personer. Den här funktionen fungerar på samma sätt oavsett vem du söker på.”

CNN har publicerat en artikel som ger stöd för att Google inte aktivt modifierar sökresultaten till Clintons fördel, och menar att personerna som påstår detta saknar insikt i hur Google fungerar.

Vad skulle det betyda för demokratin om stora företag valde att gå in och påverka val på samma sätt som Google anklagas för att göra?

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.