Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Uppdaterad Note 7 började ryka på flygplan

Ännu en Galaxy Note 7 har blivit överhettad och börjat ryka, denna gång på ett flygplan. Enligt uppgift rör det sig dessutom om en uppdaterad version av telefonen som skulle ha åtgärdat batteriproblemet.

Som 99mac tidigare har rapporterat har Samsung återkallat den smarta mobiltelefonen #Galaxy Note 7 efter att ett antal enheter börjat brinna på grund av felaktiga batteriet. Den olycksdrabbade telefonen har beskyllts för att ha orsakat flera olyckor, och tidigare förra månaden var antalet rapporterade fall av överhetteade Note 7-telefoner uppe i över 70 stycken, bara i USA.

Nu har ännu ett fall rapporterats från Louisville i Kentucky, där ett flygplan fick utrymmas innan start efter att en Galaxy Note 7 överhettats och börjat utveckla rök. Planet tillhörde flygbolaget Southwest. Alla passagerare och besättningen lämnade planet utan att någon skadades.

Vad som gör hela händelsen ännu värre är att telefonen ifråga var en av de uppdaterade enheter som enligt Samsung ska vara säkra att använda. Telefonens ägare Brian Green säger till The Verge att han hämtat ut ersättningstelefonen från en butik den 21 september. En svart ruta på förpackningen indikerar att telefonen är en ny version, vilket också visas genom att batterisymbolen på skärmen är grön istället för den tidigare vita.

Vidare uppger Green att han vid tillfället hade stängt av telefonen på uppmaning av flygplanets besättning och stoppat den i fickan när den började ryka. Han slängde då telefonen på flygplansgolvet, och utrymningen påbörjades. Senare uppgav en kollega till Green att telefonen hade bränt sönder mattan på golvet. Vid tillfället hade telefonen cirka 80 procents laddning.

Just nu förvaltas telefonen av brandkåren i Louisville som ska undersöka den, och en utredning har påbörjats av det amerikanska konsumentverket. Brian Green själv har enligt The Verge redan skaffat en ny telefon, men denna gång en Iphone 7.

Samsung har också kommenterat händelsen med följande uttalande:

– Tills vi har möjlighet att få tag på enheten kan vi inte bekräfta att den här incidenten har med nya Note 7 att göra. Vi arbetar med myndigheterna och flygbolaget för att få enheten och bekräfta orsaken. När vi har undersökt enheten kommer vi att ha mer information att ge.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.