Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apples tangentbord kan få E‑ink‑knappar

Obekräftade rykten gör gällande att Apples nya tangentbord kan få knappar med små E-ink-skärmar för att ändra information.

#Apple väntas inom kort lansera nya versioner av de olika bärbara datorerna i Macbook-familjen. Sedan tidigare går rykten om att åtminstone flaggskeppet Macbook Pro får en liten tryckskärm på tangentbordet vilken fungerar som dynamiska funktionstangenter. Dessa knappar ska därmed kunna visa olika ikoner beroende på vilken app som körs i datorn.

Obekräftade uppgifter från användaren Foxconninsider på forumet Reddit gör dock gällande att Apple har ännu fler planer för sina tangentbord. En ny version av #Magic Keyboard ska använda så kallad E-ink-teknik så att varje tangent får en egen liten skärm. Det skulle innebära att varje tangent kan ändra symbol utifrån vilken app som används eller vilket språk datorn är inställd på. Källan ska ha använt en prototyp av tangentbordet under ett event på ett universitet i Beijing där hon jobbar. Reddits moderatorer uppger att de verifierat hennes identitet.

Liknande teknologi har utvecklats av det australiensiska företaget Sonder, som Apple enligt The Guardian för samtal om att köpa upp. Apples vd Tim Cook har enligt tidningen träffat Sonders vd Francisco Serra-Martins i Kina på onsdagen. Apples prototyp ska enligt uppgift bygga på teknik från Sonder.

Sonders egna tangentbord är planerad att släppas senare i år. Apples variant kan dock komma att dröja längre än så och kommer enligt rapporten först 2018. Det är därmed inte sannolikt att E-ink kommer att användas på någon av höstens bärbara Mac-modeller.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.