Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tillgången på gagatsvart bättre

Apple har förbättrat tillgången på Iphone 7 och Iphone 7 Plus i gagatsvart, men fortfarande är det lång väntetid på den eftertraktade telefonen.

Det är inte ovanligt att Apples nya telefonmodeller är svåra att få tag på den första tiden efter säljstart. Efterfrågan brukar vara enorm, och årets #Iphone 7 och Iphone 7 Plus ser inte ut att vara något undantag. Särskilt eftertraktad är modeller med den nya färgen gagatsvart, som snabbt fick leveranstiden "november" på Apples nätbutik.

Just nu är leveranstiden för Iphone 7 Plus i gagatsvart 6–8 veckor i Sverige, och övriga färger 3–4 veckor. För den mindre Iphone 7 är leveranstiden 3–5 veckor för gagatsvart och den guldfärgade varianten med 128 gigabyte lagring. De andra varianterna har dock bara 1–3 arbetsdagars leveranstid.

På webbplatsen Istocknow visas lagerstatus i Apples butiker världen över, och genom att titta där kan vi snabbt konstatera att tillgången på Iphone 7 och 7 Plus förbättrats, särskilt i USA. Mest eftersökta modellen verkar även här vara Iphone 7 Plus, som inte finns i lager alls i Europa oavsett färg. I skrivande stund finns däremot gagatsvart Iphone 7 tillgänglig på flera håll, bland annat i Apples tre svenska butiker.

När 99mac frågade sina läsare om vilken modell av nya Iphone som lockade mest var 52 procent mest sugna på en Iphone 7 och 48 procent Iphone 7 Plus. 65 procent var ute efter 128 gigabyte lagringsutrymme och den populäraste färgen var vanlig svart (43 procent) följt av gagatsvart (36 procent). 1 835 personer har röstat.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.