Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Inget jättehopp i prestanda för enklaste Macbook Pro

Den enklaste modellen av nya Macbook Pro har börjat säljas, och de första prestandatesterna visar på ganska blygsamma förbättringar jämfört med förra årets modeller.

Bland de nya modeller av #Macbook Pro som presenterades förra veckan har bara den billigaste varianten börjat säljas. Den lanseras både som en ny ersättare för Macbook Air och instegsmodellen av 13 tums Macbook Pro. Till skillnad från sina kraftigare (och dyrare) syskon saknar denna modell Touch Bar, har enklare processorer och bara två USB Type-C-anslutningar.

Nu när datorn är i händerna på flera kunder har också data från prestandatestet Geekbench börjat dyka upp. Resultat från Geekbench kan delas på företagets webbplats, och de olika datormodellerna tilldelas därmed ett snittbetyg. Den nya grundmodellen av Macbook Pro får ett betyg på 6 970, vilket är anspråkslösa sju procent snabbare än sin föregångare som släppes i mars 2015 och har betyget 6 497.

Den nya grundmodellen har sjätte generationens Intel-processorer (Skylake), närmare bestämt en dubbelkärnig Intel Core i5-6360U-processor på 2.0 gigahertz. Den tidigare grundmodellen har femte generationens processor (Broadwell) och har en dubbelkärnig Intel Core i5-5257U på 2.7 gigahertz. Jämfört med de lite snabbare varianterna som såldes förra året är nya Macbook Pro också marginellt snabbare än mellanmodellen som får 6 782 poäng. Den är däremot en aning långsammare än förra årets toppmodell bland 13-tummarna som har 6 983 poäng.

Det är också relevant att jämföra med senaste versionen av 13 tums Macbook Air, som fortfarande säljs av Apple. Den maskinen har en dubbelkärnig Broadwell-processor av typen Core i5-5250U på 1.6 gigahertz som standard men går också att beställa med en Core i7-5650U på 2.2 gigahertz. Av dessa maskiner får den snabbare med i7-processor 6 561 poäng och den långsammare med i5-processor 5 423 poäng.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.