Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Framtida Iphone kan vara böj- och vikbar

Apple har fått ett europeiskt patent för en böj- och vikbar mobiltelefon godkänt.

Efter att Apple lanserat Iphone 7 och Iphone 7 Plus har ryktena börjat surra om nästkommande Iphone-modeller. En av de mer extrema gissningarna kanske är Robert Scobles glasmacka. Även om vi kanske aldrig får se den helt genomskinliga glasmackan så kanske vi i framtiden får se en böj- och vikbar Iphone.

Apple har fått ett patent för en vikbar eller böjbar telefon godkänt, rapporterar Patently Apple. Redan 2013 ansökte Apple för första gången om ett europeiskt patent för böj- och/eller vikbara mobiltelefoner. 2014 ansökte de om ytterligare ett patent. Apple är dock inte ensamma om att försöka få patent för böj- och vikbara telefoner. Samsung har enligt Patently Apple lämnat in en uppsjö patentansökningar för liknande lösningar.

Patentet som #Apple fått godkänt är en ansökan som aldrig gjordes officiellt från Apples håll utan som med största sannolikhet skickades in av en av Apples ingenjörer. Det här är inte första gången Apple använder sig av den taktiken och det är ett sätt för företaget att göra patentansökan svårare att spåra tillbaka till Apple.

Exakt hur konstruktionen ser ut eller vilka material som kommer användas lämnar Apple lite hängande i luften men material som nämns i patentet är en kolbaserad nanorörsstruktur, keramik, glas, aluminium eller plast.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.