Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Android står för 9 av 10 sålda telefoner

Trots all uppståndelse över Apples senaste telefoner är det Android-plattformen som dominerar försäljningen av smarta telefoner rejält.

Lanseringen av #Iphone 7-familjen tidigare i höst skapade stora rubriker och stor efterfrågan, med kunder som fortfarande väntar på att få sina enheter levererade. Detta till trots står Iphone-produkter endast för strax över en tiondel av alla smarta telefoner som säljs.

Detta konstaterar analytikerföretaget Strategy Analytics som har undersökt den globala försäljningen för det tredje kvartalet i år. I rapporten konstaterar företaget att nära 88 procent av den totala försäljningen består av #Android-baserade telefoner.

Neil Mawston, som är exekutiv chef på Strategy Analytics, menar att den stora andelen till viss del består i att Android har tagit andelar från #IOS. I ett pressmeddelande anger han en bristfällig satsning i Kina som en anledning till att Android har kunnat växa på bekostnad av Apples produkter. Övriga plattformar, där #Windows Phone och #Blackberry OS ingår, står för blott 0,3 procent.

Försäljningsandelar i siffror:

  • Android - 87,5 procent.

  • IOS - 12,1 procent.

  • Övriga - 0,3 procent.

En annan chef på Strategy Analytics, Woody Oh, lyfter dock ett varnande finger för Android-plattformens framtid. Han menar att hundratals olika tillverkare som fyller marknaden med olika telefonupplevelser kan leda till en splittrad marknad där endast de största aktörerna kan gå med vinst.

Att Google utannonserar de egna #Pixel-telefonerna kan också ses som en attack på den plattform de själva skapat, vilket skulle kunna driva tillverkare mot andra eller egentillverkade plattformar. Rapporten kan läsas i sin helhet här för den som registrerar sig hos Strategy Analytics.

Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.