Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsungs smarta assistent kan heta Bixby

En digital AI-assistent är det senaste heta i smartphone-världen, och det ser ut som att Samsung kan ha en egen lösning på gång.

En allt växande trend inom teknikbranschen är digitala assistenter som ska hjälpa användaren i vardagen med hjälp av artificiell intelligens. #Apple, #Amazon och #Google är bara några exempel på företag med AI-assistenter på repertoaren. Google Assistant var till och med det centrala navet i hela produktutbudet under Googles oktober-event där bland annat #Pixel-telefonerna presenterades.

Samsung vill såklart inte vara sämre och mycket tyder nu på att företagets egna AI-lösning är på gång. Sammobile rapporterar att Samsung registrerade ett patent i Sydkorea under oktober månad där beskrivningen av patentet lyder "datormjukvara för personlig informationshantering". Patentet beskriver vidare hur mjukvaran på mobiltelefoner och andra bärbara enheter kan styras med röstigenkänning. I patentet hittas även namnet "Bixby", ett namn som för tankarna till en brittisk butler vilket stämmer in väl på tjänstens tilltänkta funktion.

I oktober förvärvade Samsung även företaget Viv som utvecklade just AI-system med röstigenkänning som kontrollmetod. Viv grundades av flera ledande ingenjörer från företaget Siri Inc som blev uppköpta av Apple 2010. Den tjänst som uppstartsföretaget hade jobbat på förvandlades sedan till Apples assistent Siri.

Innan Viv förvärvades av Samsung beskrev företaget hur deras AI-assistent skulle stöda naturlig språkstyrning, det vill säga att användaren skulle kunna styra menyer och appar med kommandon som mer liknar naturliga konversationer än hårt definierade kommandon, vilket är fallet med de nuvarande AI-assistenterna på marknaden.

Viv skulle även stöda anslutning av appar och tjänster från tredjepart, vilket hade gjort det möjligt för andra företag att utöka assistentens AI-"vokabulär" för att bättre stöda de egna tjänsterna. Om de utlovade funktionerna för Viv blir en del av Samsung Bixby återstår att se.

Rykten påstår även att Bixby blir en av de stora försäljningsargumenten för Samsung Galaxy S8 som förväntas presenteras under Mobile World Congress i februari. Bixby skulle i så fall slå följe med rykten om en kantlös skärmdesign, två eller fyra kameramoduler och en optisk fingeravtrycksläsare som integreras i skärmen.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.