Läckert koncept för Touch Bar-tangentbord

Själv är bästa dräng brukar det heta, och i väntan på ett officiellt tangentbord med Touch Bar-remsa har en användare på Reddit tagit fram ett eget koncept.

Under Apples oktober-event stod Mac-datorer i fokus, men det var i slutändan bara de bärbara datorerna som uppdaterades. Den som suktar efter att få använda pekremsan #Touch Bar får antingen köpa en Macbook Pro av 2016 års snitt, eller vänta på en eventuell uppdatering av Imac-familjen nästa år.

Internet är dock fullt av kreativa människor och en medlem på Reddit har publicerat egna konceptbilder på hur ett fristående tangentbord utrustad med en Touch Bar-remsa skulle kunna se ut. Onekligen ett läckert koncept som #Apple gärna får inspireras av.

Utvecklare som tar fram mjukvara för Mac OS skulle då kunna erbjuda Touch Bar-anpassade funktioner och gränssnitt för alla användare, och använda Touch ID-knappen för verifiering av känsliga uppgifter oavsett kundens val av plattform. Under nästa års produktlanseringar från Apple lär vi få reda på hur mycket av detta koncept som visar sig stämma.