Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Irland motsätter sig EU-kommissionens dom

I somras fastslog Europakommissionen att Apple är skyldiga Irland 13 miljarder euro i retroaktiv skatt. Nu har Irland lämnat in en överklagan.

I slutet av augusti i år gav EU-kommissionen beskedet att #Apple är skyldiga irländska staten 13 miljarder euro. Unionens kommissionär för konkurrensfrågor, Margrethe Vestager, anklagade då Irland för att ha tagit skattebeslut som på "konstgjort vis har minskat Apples skattebörda under mer än två decennier" , vilket är ett brott mot EU:s statsstödsregler.

Både Apple och Irland motsatte sig då domen och uppgav att de skulle lämna in en överklagan vilket Irland nu har gjort, rapporterar 9to5 Mac. Irland menar att inget fel har gjorts och att de inte är berättigade till de 13 miljarder euro som EU-kommissionen vill att Apple betalar. Irlands finansminister Michael Noonan uppger följande till The Register:

– Regeringen motsätter sig gravt EU-kommissionens analys, och deras beslut tvingade den irländska staten att överklaga beslutet.

Det är oklart när processen kan väntas vara klar men det verkar som att Apple i framtiden får det svårare att låta all sin omsättning och vinst gå genom Irland i Europa.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.