Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung Galaxy S8 kan få 3D Touch-skärm

Om den senaste raden rykten stämmer ser det ut som att Apple och Samsung kan komma att låna design och funktioner av varandra under 2017.

Den senaste tiden har det börjat dyka upp en rad olika rykten om de kommande flaggskeppen från telefonvärldens två giganter Apple och #Samsung. Det senare företaget har haft framgångar med de så kallade Edge-varianterna av flaggskeppsmodellerna i Galaxy S-familjen.

Vissa rykten påstår att Apples kommande modeller i Iphone 8 ska erbjuda just rundade kanter på skärmen, möjligtvis i samband med att företaget byter ut LCD-tekniken mot OLED som bildskärmsteknik. Det finns vissa tecken på att även Samsung låter sig inspireras av sin främsta konkurrent, och även i detta fall vad det gäller en skärmrelaterad funktion.

Det är den sydkoreanska publikationen The Investor som rapporterar att flera anonyma industrikällor har berättat att Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 ska utrustas med en tryckkänslig skärm som kan registrera flera olika nivåer av tryck. Precis som med Apples 3D Touch-teknik, som introducerades med Iphone 6S-familjen, ska detta användas till att ge användare tillgång till ytterligare interaktionsmöjligheter.

Med 3D Touch kan appar på kompatibla Iphone-enheter ge användare tillgång till fler funktioner baserat på hur hårt användaren trycker på skärmen. Det kan exempelvis visa en meny med snabbgenvägar när användaren trycker ner fingret på kameraikonen, eller visa en förhandsvisning av ett e-postmeddelande genom att användaren trycker ner fingret på meddelandet i inkorgen. Om ryktet stämmer skulle alltså skärmen och mjukvaran i Galaxy S8 erbjuda liknande kontextuella funktioner.

En faktor som gör detta troligt är att Samsungs display-division är huvudleverantör av de tryckkänsliga panelerna som används i Huawei Mate S, vilket innebär att företaget redan har fabriker i drift som kan producera dessa paneler. Enligt en av de anonyma källorna, som uppges vara en chef inom Samsungs komponentdivision, har företaget jobbat på tekniken sedan en tid tillbaks och står redo att introducera den i produkter "inom kort".

Om detta stämmer kommer Galaxy S8 introducera en hel del nyheter på skärmfronten. Tidigare rykten skvallrar om att Samsung offrar den fysiska hemknappen till förmån för en optisk fingeravtryckssensor som integreras i skärmen. Rundade skärmkanter och tryckkänsliga gränssnitt kan kanske vara en central del i uppställningen av 2017 års smarta telefoner med andra ord.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.