Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google och Facebook stoppar fejknyheter

Framöver kommer det vara svårare att sprida falska nyheter genom marknadsföring på Facebook och Google.

Google och Facebook stramar upp sin policy för att göra det svårare att sprida falska nyheter på #Google och Facebook genom marknadsföring, rapporterar Reuters.

Igår rapporterade Google att deras marknadsföringsfunktion kommer att stängas för webbplatser som publicerar falska nyheter. Detta som ett resultat av den hårda kritik som bland annat Google och #Facebook har fått i samband med det amerikanska presidentvalet. Sajterna har blivit anklagade för att ha påverkat presidentvalet genom hur falska nyheter har kunnat spridas på Facebook och Google. Google säger i ett uttalande till Reuters att:

– När vi nu går vidare kommer vi att begränsa annonser från sidor som på något sätt förvränger information om den som publicerar innehållet eller innehållet i sig.

Google bekräftar att falska nyhetssajter kommer att innefattas av policyn. I dagsläget hindrar företaget redan webbplatser som publicerar våldsbejakande eller pornografiskt innehåll att använda tjänsten Adsense, vilket är Googles system för att marknadsföra innehåll på företagets olika tjänster.

Det är inte bara Google som försöker göra något åt det minskade förtroendet efter presidentvalet. Bara några timmar efter att Google gått ut med att de ska strama åt möjligheterna för att sprida falska nyheter kungör Facebook att de gör samma sak. I ett uttalande säger en representant för Facebook att:

”Vi interagerar inte med annonser i appar eller på webbplatser som innehåller olagligt, vilseledande eller bedrägligt innehåll, detta inkluderar även falska nyheter."

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.