Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple jobbar på smarta glasögon

En rapport från Bloomberg påstår att Apple aktivt undersöker smarta glasögon som nästa produktkategori att satsa på.

Med höstens lansering av #Iphone 7 har Apple nu introducerat uppdateringar av samtliga av företagets bärbara prylar. Under Apples event i september uppdaterades både Iphone och Apple Watch och tidigare i år gjorde #Ipad Pro 9,7-tum sitt större syskon sällskap.

Enligt en rapport från Bloomberg ska #Apple nu aktivt leta efter nästa stora steg som inte innefattar uppgraderingar av befintliga produkter. Enligt rapporten undersöker Apple smarta glasögon som en kommande produktkategori. Undersökningen ska vara i ett tidigt stadie enligt rapporten. Bland spekulationer om vad de smarta glasögonen kan göra anges bland annat trådlös anslutning till Iphone-telefoner och möjligheten att visa bilder framför dina ögon.

En intressant spekulation är att glasögonen skulle använda sig av förstärkt verklighet, eller Augmented Reality (AR), för att visa gränssnitt ovanpå användarens omgivning. Detta skulle kunna användas till att visa Apple Maps framför dina ögon i takt med att du vandrar, eller visa dig vägvisningar i bilen utan att du behöver släppa koncentrationen på vägen.

Tidigare rapporter om att Apple jobbar på teknik för förstärkt verklighet och har dessutom anställt personal med expertis inom området förstärker detta rykte ytterligare. Enligt Bloombergs källor ska Apple till och med beställt mindre kvantiteter av små skärmar som ska sitta nära ögat i testsyfte.

Om Apple bestämmer sig för att satsa på smarta glasögon kommer sådana produkter inte introduceras före 2018 menar rapporten. Projektet kan dock läggas ner innan dess då Apple alltid har ett antal experimentella projekt igång som kan skrotas även om de har kommit långt i utvecklingen. Det smarta bilprojektet Titan är ett exempel på ett projekt som antas varit långt in i utvecklingen innan projektet stöptes om.

Googles smarta glasögon Glass kom väldigt långt i utvecklingen, och såldes till och med som prototyper fram till och med början av 2015. Mot slutet av samma år lämnade Google in en ansökan om en ny version av #Google Glass till den amerikanska kommunikationsmyndigheten FCC, men någon ny version har inte utannonserats än.

Det återstår att se om Apple har smarta glasögon i sitt framtida produktutbud, men det är onekligen en lockande tanke att kunna se information från Apples smarta bilsystem presenteras framför ögonen i ett AR-gränssnitt.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.