Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

FZ testar retrodrömmen NES Classic Edition

Många av oss tänker tillbaks på 8-bitarskonsolerna med ett nostalgiskt leende på läpparna, något Nintendo utnyttjar med en lilla mini-konsolen NES Classic Edition.

Den som var barn under 80-talet har säkert någon form av relation till dåtidens 8-bitarskonsoler, och mest vanligt lär det säkert vara att denna relation är till Nintendos grå fyrkant Nintendo Entertainment System (NES).

NES lanserades i Sverige 1986 med Bergsala som distributör. Konsolen ses generellt som ansvarig för att gjutit liv i en krisande tv-spelsmarknad. NES blev startpunkten för många av de tidlösa klassiker som än idag är ikoner för hela spelindustrin, exempelvis den rundlagda rörmokaren Marios färstarka äventyr och de ständigt pågående försöken att rädda prinsessan Zelda.

Inför julhandeln i år lanserar Nintendo en krympt version av den klassiska konsolen vid namn NES Classic Edition. Den lilla skapelsen ryms i din hand och kommer förinstallerad med 30 klassiska spel. Det går dessvärre inte att lägga till fler spel i efterhand, men lyckligtvis är utbudet fullproppat av spel som kommer få nostalgikern att hoppa av glädje.

Den som är intresserad av att läsa mer om NES Classic Edition kan med fördel ta en närmare titt på testet hos FZ.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.