Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Macbook Pro med Touch Bar har annorlunda hårdvarudesign inuti

Till det yttre ser det ut som att Touch Bar-remsan är det enda som skiljer de nya Macbook Pro-modellerna åt, men skillnaderna på insidan är ganska stora.

Vid en första anblick ser den billigaste modellen av #Macbook Pro 13-tum ut att vara snudd på identisk med sitt Touch Bar-utrustade syskon, men enligt reparations-sajten Ifixit verkar det som att modellerna mer eller mindre är olika datorer på insidan.

Ifixit har som huvudsaklig sysselsättning att montera ner olika typer av konsumentprodukter och bedöma i vilken grad de går att reparera. Apples nya Macbook Pro-datorer hamnade så klart i deras skottglugg, och enligt gruppen är skillnaderna så stora mellan Macbook Pro 13-tum med och utan Touch Bar-remsa att det nästan kan klassas som två olika datorer.

Kyle Wiens, som nedmonterat datorerna, bedömer att skillnaderna är så stora att det verkar sannolikt att Apple utvecklat dem som två separata interna designer. Exempel på stora skillnader är att Touch Bar-modellen är utrustad med två fläktar istället för en fläkt i standardmodellen. Standardmodellen ska dessutom vara utrustad med bättre högtalare än dess Touch Bar-syskon.

Högtalarna på standardmodellen är dessutom faktiskt monterade under högtalargrillarna på vardera sida av datorn och skickar ut ljudet ur dessa. I Touch Bar-modellem är högtalarna monterade bredvid batterierna i datorns front och ljudet skickas istället ut genom fläktventilerna på datorns sidor.

En annan stor skillnad som påverkar uppgraderingsmöjligheterna är SSD-lagringen som på Touch Bar-modellen är fastlött på moderkortet, vilket gör det omöjligt att uppgradera lagringen efter att datorkonfigurationen är beställd. SSD-lagringen i standardmodellen med fysiska funktionsknappar går däremot att avlägsna, vilket innebär att den kan bytas ut om dina lagringsbehov förändras över tid.

Ytterligare en liten skillnad är att mekaniken bakom pekplattan skiljer sig åt, trots att de ser exakt likadana ut på utsidan. Batterierna i Touch Bar-modellen är även något mindre än i standardmodellen. Skillnaderna mellan de olika modellerna är faktiskt så stora att Ifixit tagit fram två olika manualer för reparation av datorerna.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.