Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Whatsapp slutar samla in användardata

Efter påtryckningar från europeiska myndigheter upphör nu den sociala meddelandetjänsten att samla in data om sina användare i EU.

För några månader sedan gick #Whatsapp ut med information om att den sociala tjänsten med samma namn skulle börja samla in information om användarnas aktiviteter, detta för att ge Facebook-användare en bättre annonsupplevelse. Detta blev föga förvånande inte helt populärt hos olika europeiska myndigheter som omedelbart började pressa företaget att sluta med insamlingen av data.

#Facebook köpte upp Whatsapp under 2014 men började inte samla in data om användarna förrän i augusti i år. Denna insamling kritiserades dock omedelbart av europeiska myndigheter, och 28 av dessa skrev ett öppet brev till Whatsapp där de argumenterade för att datainsamlingen borde stoppas till dess att de juridiska frågorna hade hanterats.

Whatsapps inledande argument var att användarna faktiskt hade möjlighet att välja att deras information inte ska delas med Facebook. Detta argument verkar inte ha stillat de europeiska myndigheternas motsättningar mot datainsamlingen, och nu rapporterar Financial Times (kostnadsbelagd) att Whatsapp ska upphöra med insamlingen av denna information helt.

Den information som Whatsapp delade med Facebook inkluderade bland annat användarens telefonnummer. Rapporten säger också att Whatsapp fortsätter diskutera med de olika europeiska myndigheterna i hopp om att kunna börja samla in data igen i framtiden. Detta beslut följer en tidigare händelse där tyska myndigheter tvingade Whatsapp att stänga av datainsamlingen för tjänstens cirka 35 miljoner tyska användare då datainsamlingen stod i strid med tyska lagar om personlig integritet.

Andra europeiska länder som Storbritannien, Frankrike och Italien hade också pågående undersökningar om huruvida denna datainsamling skulle vara tillåten, en problematik som nu alltså försvinner åtminstone för en tid framöver.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.