Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Siri kan vara på väg till appen Meddelanden

Den som vill använda Siri på IOS måste aktivera det som ett speciellt läge, men detta kan vara på väg att ändras om Apples senaste patent är en fingervisning.

Den som vill använda Apples AI-assistent #Siri#IOS eller #Mac OS kan göra detta genom att aktivera Siri-läget, antingen med röstkommando eller genom att öppna upp tillhörande meny. I resten av systemen är Siri frånvarande, men enligt ett patent från Apple som registrerats nyligen verkar det som att Apple jobbar på att integrera Siri i appen Meddelanden i IOS.

I patentet går det att utläsa hur integreringen av Siri skulle kunna komma till nytta i användarens konversationer. Om du exempelvis delar i en gruppkonversation och någon frågar dig hur lång tid det tar att komma fram till en mötesplats kan Siri hoppa in och automatiskt föreslå en uppskattad restid baserat på reseinformation från Apple Maps.

Ytterligare potentiella användningsområden är att Siri skulle kunna hoppa in och meddela dig om du är på väg att planera in något som krockar med existerande åtaganden i din kalender. Om konversationen berör väder ska Siri likaledes kunna hämta information och automatiskt presentera detta under konversationens gång.

Dessa möjligheter låter smidiga, men de ger också upphov för eventuella tvister runt användarens personliga integritet. Detta ska #Apple kringgå genom att du tillfrågas varje gång Siri ska få tillgång till en ny typ av information, exempelvis din GPS-position eller kalendern.

Ännu en funktion som Apple undersöker är att låta Siri hantera finansiella transaktioner via röstkommandon och Touch ID-autentisering. Det skulle rent spekulativt kunna användas för att göra Swish-transaktioner direkt i Meddelanden, förutsatt att tjänsten integreras med Siri det vill säga.

Detta låter som väldigt smidiga funktioner, men det återstår att se om Apple kommer att göra det till en del av IOS och Meddelanden framöver. Företaget registrerar många patent som aldrig används i kommersiella produkter, men detta låter onekligen som en naturlig utveckling om Siri ska vara det digitala navet i Apples mobila produkter framöver.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.