Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Självkörande bilar kommer till Boston

Innan slutet av 2016 kommer det gå att åka en av Nutonomys självkörande taxibilar i Boston.

Tidigare i år, närmare bestämt i augusti var taxibolaget Nutonomy först ut med att låta privatpersoner åka i deras självkörande bilar på offentliga vägar. De slog konkurrenten Uber med några veckor. Privatpersoner i Singapore kunde skriva upp sig på en kölista för att åka runt i det cirka 6,5 kvadratkilometer stora affärsdistriktet i Queenstown som kallas ”one north”. Nutonomy hoppas kunna börja ta betalt för tjänsten i Singapore under 2018.

Nu rapporterar Techchrunch att företaget utökar sina självbärande testbilar till Boston i USA efter att de inlett ett samarbete med Boston och Massachusetts transportstyrelse. Innan 2016 är slut ska bilarna börja testköras i Raymond L. Flynn Marine Park, industriområdet nära hamnen. Bilen som kommer köras är en modifierad Renault Zoe. Precis som i Singapore bemannas bilen i av en ingenjör som håller koll på att allt går rätt till.

Nutonomy kommer inte själva sköta det administrativa kring upplockande av personer och inhämtningen av beställningar. Det är ännu oklart exakt vilka de kommer samarbeta för att få den biten att funka men det är rimligt att anta att Nutonomy inleder ett samarbete med Lyft som jobbar nära Grab, taxitjänsten som företaget samarbetar med i Singapore.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.