Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Final Cut betydligt snabbare i nya Macbook Pro

Nya Macbook Pro hanterar tung videoredigering och sändning bra, konstaterar Peter Wiggins i ett djupgående test på sin sajt.

Apples nya versioner av Macbook Pro har mötts av en del kritik, och en sak som mötts av negativa toner gäller prestandan. Främst är det begränsningen på 16 gigabyte primärminne som upprör, och 99mac:s prestandatester visar på hyfsade men inte exceptionella förbättringar.

Syntetiska tester och specifikationer i all ära, men ännu viktigare är hur mycket snabbare en dator är i praktiska användningsområden. Videoredigeraren Peter Wiggins har nu testat sin nya Macbook Pro i Apples videoprogram #Final Cut Pro och jämfört med sin tidigare dator, en Macbook Pro från 2012. Wiggins konstaterar att applikationen är upp till dubbelt så snabb på den nya datorn. En video som renderades ut tog på den gamla maskinen 5 minuter och 50 sekunder, och på den nya 3 minuter och 5 sekunder.

Jämförelsen är alltså inte mellan nya #Macbook Pro och den närmast tidigare versionen från 2015. Däremot ger det säkert för många användare en bra fingervisning om vad som kan förväntas, då de flesta inte byter sin dator varje år utan förmodligen byter från en modell som är några år gammal.

Peter Wiggins uppskattar också bildskärmen, den nya större styrplattan och det snabba SSD-minnet. Han konstaterar också att nya Macbook Pro har en mycket stabil prestanda, och kan bibehålla ett tungt arbetsflöde. Wiggins skriver på sin sajt fcp.co:

– 15-tumsmodellen med de senaste drivrutinerna från Blackmagic Video Desktop och en Ultra Studio Express visade sig vara den mest stabila HD-utsändaren jag har haft.

Wiggins positiva omdöme fick också uppmärksamhet från Apples produktchef Phil Schiller på Twitter. Schiller har tidigare sagt sig vara förvånad över den mängden kritiska röster som hörts efter lanseringen av Macbook Pro.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.