Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac räddar julen

Jultips: Alto's Adventure värt att återbesöka

Alto's Adventure gjorde succé på IOS förra året, men spelet lever och frodas fortfarande. Numera finns det även på Apple TV, Android och Kindle.

Har du ännu inte laddat hem och testat Alto's Adventure är December den rätta tidpunkten att prova på detta supermysiga utförsåkarspel. De snötäckta backarna sprider en julkänsla lika bra som vilken adventsljusstake som helst, och lamorna som ska fångas i spelet är minst lika bra som renar.

Som jag konstaterade när jag först testade spelet 2015 vinner Alto's Adventure på sitt enkla spelkoncept men mest av allt på att det är så genomarbetat. Grafiken förleder i sin enkelhet, men det finns massor av vackra detaljer att upptäcka även efter en lång tids spelande. Det är lika lätt att hoppa in i och köra fem minuter medan glöggen värms upp som att ägna timmar åt en ledig kväll.

Alto's Adventure kostar 40 kronor och har också portats till Apple TV, även de som genomfört alla prestationer i spelet på Iphone eller Ipad kommer säkert vilja testa det även på sin stora TV-skärm i vardagsrummet. Även Android-användare kan glädjas åt Alto och hans vänner, samt de som äger en Kindle Fire.

Den som tycker att det är stressande att samla lamor, akta sig för hinder och raviner samt hålla undan från de byäldste som jagar dig kommer säkert finna lockelse i det särskilda Zen-läget. Här går det inte att förlora, utan spelet förvandlas till en avkopplande upplevelse där det bara är du och berget.

Mer än ett år sedan lanseringen ligger Alto's Adventure fortfarande kvar installerad på min Iphone, och jag startar då och då upp det bara för att ta några turer nedför branten. Det är ett av de absolut bästa spelen som släppts för IOS, och ett ordentligt jultips.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.