Bootcamp kan spränga högtalarna i Macbook Pro

En föråldrad drivrutin i Bootcamp gör att högtalarna i nya Macbook Pro kan skadas när Windows körs på datorn.

2006 överraskade Apple världen genom att introducera verktyget #Bootcamp, som gör att operativsystemet Windows kan installeras på en Mac. Sedan dess har Apple uppdaterat Boot Camp för stöd för nyare versioner av Windows, och sedan version 6.1 som kom tillsammans med Mac OS Sierra finns bara stöd för Windows 10.

Vanligtvis fungerar det mer eller mindre problemfritt att köra Windows 10 på detta sätt, men användare av nya Macbook Pro bör se upp. En bugg som rapporteras av Apple Insider kan i värsta fall göra att Bootcamp förstör högtalarna på maskinen.

Flera användare av Windows på Apples nya datorer har märkt att högtalarna sprakar och brusar regelbundet, även när volymen är nedsatt. Efter en tid kan också högtalarna fysisk gå sönder, vilket en användare på Reddit fått bekräftat hos supporten i en Apple-butik. Problemet verkar bero på en föråldrad drivrutin i Bootcamp för ljudhanteringen i Windows.

Förhoppningsvis uppdaterar Apple snarast Bootcamp med nya drivrutiner. Tills vidare rapporterar vissa användare att de löst problemet genom att installera andra drivrutiner från Realtek.