Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac räddar julen

Tips: Julklassiker med Snobben på din Ipad

Läs för dina barn eller själv en ordentlig julsaga i interaktiv form på Ipad, Iphone eller Android när Snobbens ägare Charlie Brown letar julens mening.

Den 9 december 1965 visades det tecknade programmet A Charlie Brown Christmas på amerikansk tv för första gången. Programmet byggde på den kända och populära tecknade serien Peanuts, eller Snobben på svenska. Berättelsen var 25 minuter lång och riktade sig framförallt mot barn. Ändå fanns det många inslag som inte bedömdes vara särskilt barnvänliga – till exempel musiken som gjordes av jazzpianisten Vince Guaraldi. Programmet saknade också ett skrattspår, som i princip var standard i tecknade tv-program vid den tiden. Tempot och tonen i programmet ansågs heller inte vara tilltalande för barn, och innan premiären spåddes programmet bli en ordentlig flopp.

Idag är A Charlie Brown Christmas en ordentlig klassiker, och visas varje år på amerikansk tv. Programmet har tilldelats priser så som Emmy för bästa barnprogram, och albumet med den då så kritiserade jazzmusiken har sålt i över 4 miljoner exemplar. Berättelsen om pojken Charlie Brown och hans sökande efter julens mening har dessutom blivit teaterföreställning, och fått flera tv-uppföljare. Dessutom har programmet banat väg för flera andra julspecial-program i samma format.

Så tidigt som 2011 kom också den populära berättelsen till Ipad i form av appen A Charlie Brown Christmas. Den uppdaterades 2015 lagom till tv-programmets 50-årsjubileum, och är ett lysande sätt att ta del av den hjärtvärmande berättelsen på ett mer interaktivt sätt än tidigare. Numera finns den även tillgänglig på Android. Appen är tar formen av en sagobok, där både barn och vuxna kan följa med i berättelsen och interagera med de många detaljerna i illustrationerna. Det finns en hel del saker och underhållande animationer gömda på sidorna, som gör att berättelsen nog blir en favorit i barnkammaren. Tyvärr finns appen bara tillgänglig på engelska, men yngre barn kan säkert ändå uppskatta de fina bilderna och de interaktiva inslagen.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Namn
A Charlie Brown Christmas
Plattform
IOS och Android
Utvecklare
Loud Crow Interactive Inc.
Version
4.0
Pris
50 kronor
Krav
Kräver IOS 9.1 eller senare, alternativt Android 2.3.3 eller senare.
Språk
Engelska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.