Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Grand Tour det mest piratkopierade programmet

Game of Thrones är inte längre det mest piratnedladdade tv-programmet. Kronan har övertagits av Amazons Grand Tour.

Top Gear är ett av de mest framgångsrika brittiska tv-programmen någonsin. Det bilfokuserade underhållningsprogrammet leddes i flera säsonger av profilerna Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May. Efter en kontrovers fick Clarkson dock lämna programmet, och den nuvarande 23:e säsongen leds av nya programledare.

Clarkson, Hammond och May leder nu istället programmet The Grand Tour, som distribueras via nättjänsten Amazon Video. Upplägget är snarlikt Top Gear, och det handlar fortfarande framförallt om bilar och andra fordon. Programmet hade premiär 18 november i år, och blev snabbt det mest sedda programmet på Amazon. Det har också blivit extremt populärt bland pirater, som laddat ned det första avsnittet 7,9 miljoner gånger enligt Daily Mail. Den tidigare rekordhållaren för piratnedladdning var HBO:s populära fantasy-serie Game of Thrones.

Avsnitt nummer två av The Grand Tour har laddats ned 6,4 miljoner gånger och det tredje avsnittet som sändes 2 december har redan laddats ned 4,6 miljoner gånger. Mest populär är serien i Storbritannien, vars invånare står för 13,7 procent av den totala piratnedladdningen. Siffrorna har sammanställts av analysföretaget Muso, och #Amazon beräknas ha gått miste om intäkter på motsvarande 37 miljoner kronor bara i Storbritannien. Ett abonnemang på Amazons videotjänst kostar cirka 900 kronor per år.

Som 99mac tidigare rapporterat kommer Amazon Prime Video att lanseras i ett stort antal länder, bland annat Sverige, under december. Det återstår att se om detta får piraterna att börja betala för att kunna se det populära programmet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.