Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Drive kan nu säkerhetskopiera en Iphone

Google vill underlätta för Iphone-användare att gå över till Android, och har gjort det möjligt för Google Drive att säkerhetskopiera data vid en mobilflytt.

Med sina nya mobiltelefoner #Pixel och Pixel XL verkar #Google vara på krigsstigen med siktet direkt inställd på Apples Iphone. På sin webbplats erbjuder nu sökjätten tips och hjälp för alla som vill migrera från en Iphone till en Android-mobil. Men det har också lagts till en ny funktion till molnlagringen Google Drive – nämligen möjligheten att säkerhetskopiera kontakter, kalendrar och kamerarullen från en Iphone.

Säkerhetskopieringen underlättar säkerligen för alla som köper en Pixel-telefon och vill få över viktigt material från sin gamla Iphone. Det fina i kråksången är att det hela sker mer eller mindre automatiskt, liknande hur en migrering mellan två Iphone-telefoner underlättas av lagring på Icloud.

En nackdel är dock att Google Drive inte säkerhetskopierar annan data, så som textdokument och musikfiler. Sedan tidigare har också Apple liknande verktyg för att flytta från en Android till en Iphone i form av en migrationsapp i Google Play Store.

Den nya funktionaliteten i Google Drive har ännu inte nått alla användare, men ska enligt The Verge rulla ut inom kort.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.