Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac räddar julen

Jultips: Dyk in i Simogos magiska världar

Idag tipsar vi om svenska studion Simogo, som ligger bakom en serie sinnrika och starka spel för främst IOS-plattformen.

Simogo slog igenom på bred front med spelet Year Walk, ett klurigt och lite otäckt äventyrsspel baserat på gammal svensk folktro. Year Walk hade premiär på Iphone och Ipad, men kom senare även till Windows, Mac och Wii U.

Men Simogo har fler titlar än så i ryggsäcken. Device 6 är en interaktiv spänningsroman som till fullo utnyttjar tryckskärmen på Iphone. Det är mer fråga om en berättelse än ett spel, men upplevelsen är så stark och presentationen så snygg att detta inte stör. Detsamma gäller The Sailor´s Dream som med sin vackra grafik och ljud drar in användaren i denna saltstänkta berättelse.

Simogo har även återvänt till världen i The Sailors Dram genom podden The Lighthouse Painting. Förra året släpptes också e-boken Bedtime Stories for Awful Children. Förra året kom också Simogo ut med sitt senaste verk – pusselspelet Spl-t. Värd att nämna är också den lilla julklappen från förra året, nämligen The Sensational December Machine.

Alla som älskar berättelser och digitala upplevelser som svämmar över av stämning och atmosför bör absolut kolla in allt som Simogo gjort. För tillfället är studion fullt upptagna med sin nästa grej – som hemlighetsfullt kallas Project Night Road.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.