Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kuba ska testa internet i hemmet

Kuba närmar sig sakta men säkert mot att bli ett mer uppkopplat land. Nu ska 2 000 hushåll få tillgång till internet under en två månaders testperiod.

I mars i år gick USA:s president Obama ut med att #Google är ett av företagen som ska hjälpa till att förse Kuba med internet. Kuba är ett av de länder där möjligheterna att koppla upp sig är i princip icke-existerande. Det var först i början av det här året som Kuba installerade sina första offentliga Wifi-områden i landets näst största stad; Santiago de Cuba.

Förra veckan avslöjade Google på vilket sätt de bland annat ska hjälpa #Kuba att bli mer uppkopplade. De ska förse ön med servrar som ETECSA, öns statliga teleoperatör, kan använda för att lagra det populäraste innehållet lokalt på. Detta kommer göra att de som redan har tillgång till internet kommer får en snabbare och mer stabil uppkoppling.

Ett av problemet för de i Kuba som vill använda internet är att de kan behöva ta sig långt hemifrån eftersom uppkoppling i hemmet är långt ifrån verklighet. För att komma åt internet behöver man ta sig till en allmän Wifi-central. Men det verkar som att det kanske bli ändring på detta framöver. ETECSA lanserar en testversion av tillgång till internet i hemmet. Cirka 2 000 hem kommer att förses med internet i Havana under en två månadersperiod. Om testet är lyckat lovar ETECSA att projektet ska utökas. Avgiften för internet kommer också under testperioden var rabatterat med 25 procent.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.