Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac räddar julen

Dagens jultips: Minecraft på Apple TV

För dig som älskar den digitala leklådan Minecraft är det säkerligen en trevlig nyhet att du nu kan leka i soffan via Apple TV-versionen.

Trots att Microsoft köpte upp det svenska succéspelet #Minecraft 2014 har företaget fortsatt lansera nya versioner för konkurrerande plattformar. Minecraft har funnits tillgänglig för #IOS, #Android, #Playstation och flera andra plattformar sedan tidigare, men #Apple TV har varit frånvarande från denna uppsättning. Detta blir det ändring på nu då Minecraft för Apple TV släpptes igår.

Då kontrollen av Minecraft är lite för invecklad för att kunna styras med fjärrkontrollen kräver spelet att du ansluter en MFi-baserad trådlös spelkontroll. I övrigt fungerar spelet precis som det gör till de andra spelkonsolerna. I samband med lanseringen släpps dessutom en uppdatering till spelet som bland annat lägger till festliga utseenden till spelets invånare, bland annat utseenden med jul-tema.

Minecraft för Apple TV tillhör inte de billigare spelen i App Store med en prislapp på 209 kronor, men med tanke på att spelet kan hålla dig sysselsatt i flera hundra timmar är prislappen kanske rimlig ändå.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.