Dagens jultips: Minecraft på Apple TV

För dig som älskar den digitala leklådan Minecraft är det säkerligen en trevlig nyhet att du nu kan leka i soffan via Apple TV-versionen.

Trots att Microsoft köpte upp det svenska succéspelet #Minecraft 2014 har företaget fortsatt lansera nya versioner för konkurrerande plattformar. Minecraft har funnits tillgänglig för #IOS, #Android, #Playstation och flera andra plattformar sedan tidigare, men #Apple TV har varit frånvarande från denna uppsättning. Detta blir det ändring på nu då Minecraft för Apple TV släpptes igår.

Då kontrollen av Minecraft är lite för invecklad för att kunna styras med fjärrkontrollen kräver spelet att du ansluter en MFi-baserad trådlös spelkontroll. I övrigt fungerar spelet precis som det gör till de andra spelkonsolerna. I samband med lanseringen släpps dessutom en uppdatering till spelet som bland annat lägger till festliga utseenden till spelets invånare, bland annat utseenden med jul-tema.

Minecraft för Apple TV tillhör inte de billigare spelen i App Store med en prislapp på 209 kronor, men med tanke på att spelet kan hålla dig sysselsatt i flera hundra timmar är prislappen kanske rimlig ändå.