Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Svenska operatörer får inte ägna sig åt datalagring

EU har tidigare motsatt sig Sveriges direktiv om generell datalagring för svenska operatörer. Idag fastslår EU dock att sättet som svenska operatörer lagrar kunders information på strider mot unionens lagar.

Idag slår EU fast att datalagringen som svenska operatörer ägnar sig åt är olaglig, rapporterar våra kollegor hos Sweclockers. I Sverige har man följt de direktiv som säger att operatörer måste spara information om sina kunder trots att #EU ogiltigförklarat direktivet. Detta har lett till många upprörda röster både bland företag och bland konsumenter, bland annat har Tele2 vägrat lagra sina kunders data. Något som försatt dem i en rättslig tvist med Post- och telestyrelsen.

Idag har EU fastslagit att datalagringen som sker i Sverige bryter mot unionens lagar och är därmed olaglig. Det datalagring som svenska operatörer har genomfört på kunders data, det vill säga genom att genomföra en generell datalagring där alla kunders information sparas för de fall där den skulle behövas i framtiden, är enligt EU endast tillåten för att bekämpa grov brottslighet. Dessutom får operatörer endast spara det som är nödvändigt för ändamålet och de berörda parterna måste bli informerade om vad som hänt.

Exakt hur denna dom kommer att påverka svenska operatörer är i dagsläget oklart och nästa steg är att kammarrätten ska tolka beslutet och sedan applicera den på svensk lag.

Skriven av Amanda Reventlid

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.