Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nokia stämmer Apple

Nokia stämmer Apple eftersom de menar att Apple har gjort sig skyldiga till patentintrång på ett flertal patent.

I onsdags gick mobilföretaget Nokia ut med att de stämmer #Apple för patentintrång på 32 olika patent. Stämningsansökan har lämnats in i flertalet domstolar bland annat Düsseldorfs och Mannheims i Tyskland och Texas domstol i USA, rapporterar Reuters. Patenten innefattar bland annat skärm, användargränssnitt, mjukvara, antenn, videokodningsformatet H.264 och kretsuppsättning.

Nokia menar att Apple använt Nokias patent olovligen medan Apple å andra sidan menar att Nokias anklagelse saknar grund och att företaget har gått ihop med andra för att få ut så mycket pengar som möjligt av Apple. Talespersonen för Apple, Josh Rosenstock, har i ett uttalande sagt att:

– Vi är alltid villiga att betala ett rimligt pris för att säkra att vi inte göra några patentintrång när vi tillverkar våra produkter.

Vidare menar han att #Nokia inte har erbjudit detta och att de nu agerar som patenttroll för att försöka få så mycket pengar från Apple som möjligt. Det här är inte första gången Apple och Nokia möts i rättssalen. 2009 stämde bolagen varandra vilket ledde fram till en överenskommelse 2011. Bakgrunden till den nya stämningsansökan ska vara att Apple och Nokia misslyckats med att komma överens om ett nytt patentavtal.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.