Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Jultips: Rollercoaster Tycoon släpps till mobilen

Atari har släppt den gamla spelklassikern Rollercoaster Tycoon i en ny version för IOS och Android.

Nyligen delade 99mac med sig av en guide om olika sätt att spela gamla spel på modern hårdvara. Där nämndes också att det är populärt att släppa äldre speltitlar i uppdaterade versioner, och nu har det senaste exemplet på ett sådant kommit.

Det är nöjesfältsbyggaren Rollercoaster Tycoon som släppts i en version för de mobila plattformarna IOS och Android. Spelet kallas Rollercoaster Tycoon Classic, och plockar enligt distributören Atari de bästa delarna från Rollercoaster Tycoon 1 (1999) och Rollercoaster Tycoon 2 (2002) som släpptes för PC.

I Rollercoaster Tycoon handlar det om att konstruera ett nöjesfält med den vildaste och mest populära berg- och dalbanan. Spelaren måste planera sin park och köpa in utrustning som radiostyrda bilar, pariserhjul och karuseller. Mobilversionen är utvecklad av Chris Sawyer, som också skapade de två första spelen.

Spelet kostar 65 kronor och baseras inte på otaliga köp inuti appen. Däremot finns två expansioner att köpa till; Time Twister och Wacky Worlds för 20 kronor styck.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.