Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Motstridiga uppgifter om OLED-tillverkning

Rykten om att nästa Iphone får en bildskärm baserad på OLED-teknik fortsätter att cirkulera, men vem ska tillverka dessa skärmar? Uppgifterna går isär.

I september 2015 rapporterade 99mac uppgifter att LG och Samsung fått uppdraget av Apple att stå för tillverkningen av OLED-skärmar i en framtida Iphone-modell. Sedan dess har det cirkulerat flera rykten att Iphone får OLED-skärm under 2017, och även att Sharp förhandat om att få tillverka komponenter.

Nu ryktas återigen Samsung bli den exklusiva tillverkaren av OLED-paneler till nästa års Iphone. Detta enligt en leverantör i Taiwan som rapporteras av Digitimes. 2017 års Iphone uppges komma i tre storlekar: 4,7 tum, 5,5 tum och en ny storlek på 5,8 tum. Enligt rapporten blir det bara den största modellen som får OLED-skärm. Tack vare en ny design med tunnare ramar kommer telefonens fysiska storlek inte bli större än dagens modeller.

I en annan rapport från Digitimes under gårdagen uppges dock OLED-tillverkningen skötas av tre andra leverantörer; Pegatron, Foxconn/Sharp och Wistron. Den sistnämnda har tidigare gjort komponenter till Iphone 5C. Pegatron stod dock för den största delen av tillverkningen av den telefonen, och var även inblandad i tillverkningen av Iphone 6.

Det återstår alltså att se vilken tillverkare som får Apples lukrativa kontrakt, och vilka av de kommande Iphone-modellerna som får #OLED. Uppgifter och förhandsrykten lär garanterat fortsätta strömma in under 2017.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.